Translate

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013


Τίτλος Βιβλίου: Ολιβερ Τουίστ
Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς
Είδος: Λογοτεχνικό
 Πότε διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου:Στα παλιά χρόνια

Πού διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου:
Σε κάποια περιοχή έξω απ’το Λονδίνο και στο Λονδίνο
Ηρωες: Ολιβερ, ο διευθυντής του φτωχοκομείου, τα παιδιά του φτωχοκομείου, ο ξυλουργός, ο Νόα, ο Τζάκ, ο Φάγκιν, Μπραουνλόου, Μπιλ, Νάνση, Μέιλι, Ρόουζ, Μόνκς
Υπόθεση:
Ο Ολιβερ ήταν ένα αγόρι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο  φτωχοκομείο γιατί η μητέρα του είχε πεθάνει. Μια μέρα ο Ολιβερ ζήτησε περισσότερο φαγητό από το διευθυντή του φτωχοκομείο. Αυτός θύμωσε και μετά τον πούλησε σ’έναν ξυλουργό που χρειαζόταν βοηθό. Εκεί η δουλειά ήταν σκληρή και ο Ολιβερ το’σκασε και πήγε στο Λονδίνο.
Εκεί τον πλησίασε  ο Τζακ, ένα παράξενο αγόρι και τον οδήγησε σ’ ένα παλιόσπιτο όπου ζούσε ο Φάγκιν και άλλα παιδιά που τα έστελνε να κλέβουν.
Μια μέρα έκλεψαν το πορτοφόλι ενός κυρίου, του Μπραουνλόου και έπιασαν τον Ολιβερ ενώ ο Τζακ είχε κλέψει. Ο κύριος Μπραουνλόου όταν έμαθε ότι ο Ολιβερ ήταν αθώος τον πήρε στο σπίτι του και τον φρόντιζε σαν παιδί του. Ομως ο κακός ο Φάφκιν πάλι απήγαγε τον Ολιβερ. Μια μέρα τον πήραν μαζί να κλέψουν το σπίτι της κυρίας Μέιλι και της Ρόουζ. Εκεί ο Ολιβερ τραυματίστηκε ενώ οι άλλοι ξέφυγαν. Η κυρία Μέιλι φροντισε τον Ολιβερ και τον κράτησε σπίτι της για τρεις μήνες. Ομως ο Φάγκιν πάλι θέλησε να απαγάγει τον Ολιβερ.
Τελικά οι περιπέτειες του Ολιβερ και τα βάσανα του τελείωσαν. Ο κύριος Μπραουνλόου μίλησε στην αστυνομία , συνέλαβαν τον Φάγκιν και τη συμμορλια του και ο Ολιβερ έζησε ευτυχισμένος την υπόλοιπη ζωή του κοντά στον κύριο Μπραουνλόου.

ΑΓΡΑΓΓΕΛΟΣ Νίκος
Γ’ τάξη
Σχολικό έτος 2012-2013
Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου